Обесиха манекен на Сара Пейлин за Хелоуин
Обесиха манекен на Сара Пейлин за Хелоуин / БГНЕС
Кметът на град, разположен западно от Лос Анджелис, се обяви срещу обесен манекен, представляващ кандидатката на републиканците за вицепрезидент на Маккейн, Сара Пейлин, предаде АФП.

„Уважавам свободата на изразяване, но това право е в съжителство с отговорност", каза кметът на Западен Холивуд Джефри Пранг, след като разбра от местни медии за необичайния декор за Хелоуин.

Празникът "Вси светии" е повод за мнозина американци да украсят къщите си освен с обичайните тиквени фенери и със страховити декори – скелети, призраци и др. В този смисъл Чад Майкъл Морисет не е нарушил традицията, но просто е отишъл твърде далеч, увесвайки на фасадата на къщата си манекен на жена с червено сако, очила и перука недвусмислено напомнящи за Сара Пейлин по време на предизборната кампания.

Нейният съпартиец и кандидат за Белия дом Джон Маккейн също не е пощаден. Негов манекен бил качен на покрива, чертите на лицето му – дяволски, а той – обгърнат в изрисувани пламъци. "На това трябва да се гледа като на изкуство. Октомври е. Хелоуин е. Това е моментът за плашене, за фантасмагории", каза Морисен по местен канал, цитиран от БГНЕС.