Няма торта за малкия Хитлер
Няма торта за малкия Хитлер / БГНЕС

Хийт и Дебора Кемпбъл се разгневили, когато кварталният сладкар в Холанд Тауншип, щат Ню Джърси, отказал да им направи торта, украсена с името на техния тригодишен син, пише в. "Таймс". Собственикът на сладкарница “Шопрайт” изобщо не се трогнал от увещанията на Хийт и Дебора и категорично настоявал, че “Честит рожден ден, Адолф Хитлер” е най-безвкусното нещо, което би направил от захар.

Адолф Хитлер Кемпбъл навърши три години и семейството отпразнувало празника с двете си по-малки сестри, които също носят многозначителни имена Хонс Лин Хинлер Джанин (алюзия за Хайнрих Химлер) и Джойс Лин Арийска Нация Кемпбъл.

По местната телевизия 25-годишната майка Дебора с възмущение се оплакала от отношението в сладкарница “Шопрайт”, заявявайки, че най-добрите приятели на децата и семейството й са цветнокожи. Двамата решили да кръстят сина си на името на фашисткия диктатор, след като прочели поздравителната реч на Гьобелс, произнесена по радиото по случай 50-годишнината на Хитлер. Тогава министърът на пропагандата на Третия Райх заявил, че “нито един човек в света не може да остане безразличен към името Хитлер”. Говорителката на сладкарница Шопрайт разкри, че това не е първият скандал със семейство Кемпбъл. Преди две години те отново вдигнали шум, след като им отказали да инкрустират свастики върху лакомствата, които поръчали да им направят. “Наше право е да отказваме да украсяваме нашите торти и сладкиши с неща, които считаме за неморални и неподходящи за малки деца”, заяви Карен Мелета.

Дебора Кемпбъл се обадила по телефона миналата седмица, за да поръча торта за сина си. Всичко било нормално, до момента в който приемащият поръчката не поискал от майката да каже буква по буква името на рожденика. След като чул Адолф Хитлер, той извикал собственика и той категорично отказал на майката да изпълни поръчката й.

Бащата Хийт, също на 35 години, който не сваля черните си дрехи и обувки, за които твърди, че са реликва от Втората световна война, коментира така инцидента: “Това е просто едно име и всеки трябва да се съобразява с този факт. Това е мое дете и аз гарантирам, че то няма да направи това, което Хитлер е направил на света!”

Хийт решил да кръсти сина си Хитлер не защото се възхищава от фашисткия фюрер, а защото бил сигурен, че нито едно друго дете в света не носи и няма да носи това име, допълва БГНЕС.