a
a / Kris Zahariev
Популярният влогър и кинорежисьор Крис Захариев засне късометражен филм за своите пътешествия само с раница и смартфон в случайно избрани български села. Крис беше предизвикан от УниКредит Булбанк да тества възможностите на новия “дигитален портфейл“ (Digital Wallet) – интегрирана функционалност в Булбанк Мобайл, която прави плащанията възможни директно през смартфон от всяко кътче на България, без да са необходими дебитни, кредитни карти, пари в брой или сложна верификация.

Съдбата, в ръцете на младия Захариев и материализирана като стреличка за дартс и хартиена карта, беше дръзка и избра в предизвикателството да участват малките села Богданица, Ловнидол и Гулянци. Крис се отправи на непредвидимо пътуване с неясен резултат. За негова изненада използването на дигиталния уолет се оказа практично, лесно, удобно и сигурно, защото плащаш директно с телефона, не се налага да докосваш пълните с микроби банкноти, да подмяташ монети из джобовете си или да чуваш често срещаното „Имате ли по-дребни, че нямам да ви върна?“

Дигиталният уолет е сигурен начин на пазаруване. Номерът въведената картата не се съхранява на устройството, а самите уолети работят с Face ID или Touch ID за двуфакторна автентификация, което значи, че спокойно можеш да забравиш за досадните ПИН кодове, тайни въпроси и пароли. Освен това разплащането става бързо, само с едно допиране на смартфона до ПОС терминала.

a
Kris Zahariev

Крис Захариев се убеди в удобството на фукнцията „дигитален портфейл“ дори в малките и отдалечени населени места. Неплатени сметки не останаха, а известният влогър безпроблемно успя да си напазарува от местен магазин и да заплати храната и нощувките през своя дигитален портфейл. По собствена инициатива той закупи материали, за да пребоядиса запустяла автобусна спирка. И това стана безконтактно, през дигиталния уолет в Булбанк Мобайл.



Най-интересните моменти от пътуването могат да бъдат видени в последния му късометражен филм, а Крис препоръча използването на новата фунцкия "дигитален портфейл"Digital Wallet), защото идва на помощ в различни ситуации – когато си тръгнал до магазина, но се сещаш, че си си забравил портфейла вкъщи или когато си на разходка и не искаш да носиш много неща, като портфейл и пари в брой… и още куп ситуации, като сме сигурни, че може да добавите поне още 5, в които дигиталният портфейл ще спаси положението.