Новите екшън героини: Койна, Диляна, Мира и Ирена
Новите екшън героини: Койна, Диляна, Мира и Ирена / netinfo
Новите екшън героини: Койна, Диляна, Мира и Ирена
57747
Новите екшън героини: Койна, Диляна, Мира и Ирена
  • Новите екшън героини: Койна, Диляна, Мира и Ирена

Още една българска киномечта се сбъдна и от днес ще се прожектира по екраните в страната. Тя принадлежи на режисьора Николай Мутафчиев. Дебютният му филм в игралното кино се казва "Още една мечта".

Жанрът е екшън-комедия, а историята в лентата се върти около четири жени, които решават да извършат банков обир. Койна Русева, моделът Диляна Попова, Мира Бояджиева, която зрителите са виждали в сериала "Стъклен дом" и Ирена Тодорова са в главните роли.

"Още една мечта" е направен за около 18 месеца, макар че идеята за него е отдавна. Създателите му се надяват, че ако има успех, може да бъде заснето и продължение.

Когато преди няколко години Николай Мутафчиев написва сценария за "Още една мечта", четирите основни роли в него са разпределени между мъже. Едва на по-късен етап той решава, че трябва да се изиграят от жени. Така, без кастинг, взима Койна Русева, Диляна Попова, Мира Бояджиева и Ирена Тодорова.

Пред Дарик режисьорът разказва: "За мен жените са доста по-емоционални от мъжете. И понеже във филма има много емоционални решения прецених, че много по-плътно стои, ако се взимат от жени. Те се поддават на емоцията и въз основа на нея, въпреки че няма разум, са готови да действат. Заради това реших, че трябва да се жени. А и много исках да са точно тези четири жени, защото и с четирите съм работил и са прекрасни актриси".

Новите екшън героини Койна Диляна Мира и Ирена
netinfo

Освен в избора си на четирите актриси за главните роли, режисьорът Николай Мутафчиев е бил сигурен и в друго - че филмът му трябва да е комедия. Той казва: "Има лек наивитет в този сценарий. Създал съм го с желанието просто да напиша един сценарий без някаква претенция, без конкретно намерение или цел да обслужвам нечии интереси. Ние го написахме, аз и Христина Апостолова, с желание. И той си стоеше в главата ми като една много приятна комедия".

В "Още една мечта" героините на Койна Русева, Диляна Попова, Мира Бояджиева и Ирена Тодорова се казват Койна, Диляна, Мира и Ирена. Защо? Режисьорът обяснява: "Защото има един ход, който ще издам, и той е, че всъщност във филма няма имена. Аз много исках да направя филм, в който да няма имена. Едни хора свършват една работа заедно и чак тогава могат да си станат близки и да се запознаят. Този ход си го харесвам. Затова решихме, че като се запознават накрая, ще запазя техните имена".

"Още една мечта" е филм сниман без държавни пари. Бюджетът му е около 1 милион лева. Създателите му се надяват да си ги върнат. Николай Мутафчиев споделя: "Отгледахме го този филм, пускаме го сам да си води живот и мисля, че сме му дали много добри напътствия. Струва ми се, че ще се възприеме много добре от българската публика и мисля, че го чака дълъг и хубав живот. Българската публика отдавна имаше нужда от подобен филм. От не просто една безсмислена комедия, а от комедия, с която да се забавляваш, но и след това да си зададеш няколко въпроса".

Новите екшън героини Койна Диляна Мира и Ирена
netinfo