/ iStock/Getty Images
Майкъл Уилсън намекна, че следващият Джеймс Бонд ще бъде „тридесет и няколко годишен“.

80-годишният продуцент, заедно с половинката си Барбара Броколи, отговаря за кастинга за заместник на Даниел Крейг като 007 и разкри, че търсят звезди на определена възраст, които да поемат известната роля.

На събитие, посветено на 60-годишнината на филмите за Джеймс Бонд, Майкъл подчерта, че кастингът за последния Бонд все още не е започнал.

„В миналото сме се опитвали да търсим по-млади хора. Но опитите… не се получаваха. Не забравяйте, че Бонд вече е ветеран. Той вече има известен опит. Той е човек, който е преминал през войните, така да се каже. Вероятно е бил в SAS или нещо подобно. Той не е някакво момче от гимназията, което можеш да доведеш. Ето защо Бонд трябва да е човек на тридесет и няколко години“, смята продуцентът.

Майкъл разкри, че сцената на съблазняване от филма „От Русия с любов“ от 1963 г., в която агент 007 на Шон Конъри намира в леглото си съветската военна служителка Татяна Романова (в ролята Даниела Бианки), винаги се използва за проверка на онези, които се стремят да изобразят изтънчения шпионин. „Това е сцената в "От Русия с любов", където Бонд се връща в стаята си след убийството и започва да си сваля ризата, за да се изкъпе. Тогава чува нещо, взема пистолета си… и заварва момичето е в леглото“.

Amazon вече притежава правата върху франчайза за Бонд след закупуването на MGM от компанията и Майкъл Уилсън подчерта, че 007 ще продължи да се снима както досега въпреки промените зад кулисите.

„Това е съвсем нов свят. Трябва да видим какво ще се случи с Amazon. Но Бонд винаги ще съществува“, каза той пред Deadline.

 
БГНЕС