Световната премиера на новия филм за Батман беше на 4 март и по всичко личи, че това вероятно е най-добрият филм за този герой. Така например рейтингът му е в Rotten Tomoatoes e 85%!

"Това е най-страшният "Батман" досега. Не става въпрос само за насилие, а за истински психологически трилър със сериозна криминална доза. Истински шедьовър", пише IGN.

Според Time филмът ще поляризира зрителите, а Робърт Патинсън се е справил изумително добре с ролята на супергероя. А разликата с предишните филми започва още на старта "Батман", когато зрителят влиза в дома на семейството на героя.

Не бива да очаквате "Батман" да носи атмосферата и настроението на други филми от вселената на DC или на Marvel, предупреждава ни Mashable. Фокусът тук е само и единствено върху Батман, но по мрачност напомня твърде силно на "Жокерът" например.

Но нека се върнем към Робърт Патинсън. Като цяло е трудно той да стане любимият Батман на феновете, още повече че актьорът има една определена слава още от поредицата "Здрач". Но няма как да не признаем добрата му игра. Впрочем актьорът прави и страхотна трансформация за ролята, като се подлага на стриктна диета. Днес признава, че няма да види до края на живота си бяла риба с лимон повече.

Но един Робърт Патинсън "Батман" не прави. Редно е да споменем Колин Фарел, Зоуи Кравиц и Пол Дейно, които също правят значими роли.
 
БТА