Нови въпросителни за смъртта на Джим Морисън
Нови въпросителни за смъртта на Джим Морисън / netinfo

Мениджър на нощен клуб се осмели да постави под въпрос смъртта на фронтмена на The Doors Джим Морисън.

В книгата си Сам Бъртнет твърди, че Морисън не е умрял от инфаркт в банята, а в тоалетна кабинка на парижкия му клуб през 1971г., след като очевидно е приел свръхдоза хероин. Тогава двама наркодилъри са взели тялото на Морисън и са го върнали в апартамента му, и са го сложили във ваната, за да се опитат да го съживят.

Прокуратурата в Париж обаче заяви, че не смята да преразглежда причините за смъртта на рок-иконата, посочва БГНЕС. В книгата си „Краят: Джим Морисън” Бъртнет пише, че е извикал лекар, който да прегледа 27-годишният музикант още в тоалетната на клуб Rock and Roll Circus на 3 юли 1971г. „Когато го намерихме той имаше пяна около носа си и малко кръв. Лекарят каза, че сигурно е свърхдоза хероин”, пише още Бъртнет. Той споделя, че дълги години е криел тази подробност, но сега е решил да проговори като напише книгата, по предложение на съпругата му.

Версиите за кончината на Джим Морисън са изключително различни. Приятелката му Памела Кърсън твърди, че двамата са били на кино и вечеря в същата нощ, след това са слушали музика и са заспали. По-късно тя е открила Джим във ваната. Авторът на биографията „Джим Морисън: Живот, Смърт, Легенда” Стивън Дейвис от своя страна смята, че Морисън наистина е приел свръхдоза хероин в клуба, но е оцелял след този инцидент.