Нова игра в интернет – да замериш Джордж Буш с обувка
Нова игра в интернет – да замериш Джордж Буш с обувка / снимка: БГНЕС

Потребителите на интернет вече могат да опитат да хвърлят виртуална обувка срещу Джордж Буш благодарение на интернет игра, създадена от млад британец след инцидента в неделя, когато американският президент беше замерен с обувки от иракски журналист в Багдад, съобщава БГНЕС.

Целта на играта е да успееш да удариш с обувки в главата движеща се фигура на Джордж Буш. Повече от 1,4 милиона обувки вече успяха да ударят американския президент в уеб пространството, според брояча на сайта. Играчите имат 30 секунди, за да хвърлят обувките си по главата на американския президент, който се опитва да ги избегне, като се движи на трибуната на пресконференция.

Играта наречена "Sock and awe" („Чорап и ужас“) е игра на думи, която се свързва с американската военна операция в Ирак, наречена „Шок и ужас“. Играта е създадена от 24-годишния Алекс Теу и се разпространява от сайта Popjam.com, създаден от него преди няколко месеца.

Междувременно днес стана ясно, че Буш оставя на Ирак да реши дали да накаже или да помилва журналистът, който захвърли обувките си срещу него, и не храни никакви лоши чувства, заяви говорителката му Дана Перино. Тя каза още, че Буш е доволен от охраната на неговите служби за сигурност, въпреки че събитието в неделя постави редица въпроси в тази връзка.