Нова година остави 40 тона боклуци на „Таймс скуеър“
Нова година остави 40 тона боклуци на „Таймс скуеър“ / БГНЕС

Един милион празнуващи на „Таймс Скуеър“ плюс един тон конфети и безбройни шумопроизводни аксесоари се равняват на огромно количество боклук – около 40 тона, според градския отдел по чистотата на Ню Йорк. Екипите за почистване се озовали на прочутия площад малко след като празнуващите се разотишли. Говорителката на градската чистота Кейт Мелис съобщава, че за разчистване на боклуците, чак до 8.00 сутринта на 1 януари, са работили 163 души. Това се оказало недостатъчно и нова смяна „застъпила“ около 11.00 ч. сутринта, за да приведе площада във вида, в който го познават жителите и гостите на града.

Поради силния вятър със скорост 25 мили в час обаче служителите на чистотата не могат да кажат какво количество отпадъци са били отвяни от мястото. Очакванията са обаче и тази година общото количество боклуци след това най-голямо парти да надхвърлят миналогодишните 40 тона.

Съюзът „Таймс Скуеър“, организатор на събитието, съобщава за обичайния 1 милион присъствали на посрещането на 2009 г. под открито небе. Кметът на града Майкъл Блумбърг лично проследи хода на най-голямата операция по почистване на Ню Йорк, съобщава БГНЕС.