Нов хит от Стефан Илчев, Завинаги покори родния ефир
Нов хит от Стефан Илчев, Завинаги покори родния ефир / Личен архив

Младият изпълнител Стефан Илчев зарадва феновете си с нова песен. Тя се казва "Завинаги" и от близо две седмици се върти в радио ефира. Парчето вече има и видео клип.

Музиката и аранжимента са на Димитър Кирязов, текстът е дело на Данна Донку, а Стефан изпълнява вокалите. "Получи се едно готино денс парче", каза певецът при гостуването му в "Дарик кафе". Коментарите за песента и клипа са само положителни и това го радва много. Желанието му е да се слуша повече българска музика.

Според него, докато няма закони за музиката, няма да бъде по-различно. Но българските артисти продължават да се борят с трудностите и да правят музика в собствената си държава. "Културата, музиката и изкуството остават на заден план, за съжаление, а от там трябва да започва всичко", с огорчение споделя Стефан. Той смята още, че не трябва да обръщаме внимание само на негативните новини, а на нещата, които могат да ни обогатят духовно.

Младият певец се изявява в пиано бар в София. Сега му предстои участие в благотворителен концерт в Червен бряг, а след това и в Бургас. Той е член на Организацията за защита правата на човека, поема инициативата да участва и организира такива идеи, защото личният пример е изключително важен за него.

Илчев не спира да работи, въпреки трудностите. Той няма продуценти и разчита единствено на себе си. "Няма да направя място на поредния некадърник", казва Стефан.

Иска да издаде албум, но смята, че това ще стане, когато е готов. Уважава бургаските рапъри, но не само защото е от Бургас. Смята, че те правят качествена музика. Но засега няма музикални експерименти с хип-хоп изпълнители.

Стефан призова всички талантливи българи да не се отказват да правят това, което могат и за което имат талант, а не да се отдръпват и да правят път на бездарните.

Цялото интервю със Стефан Илчев чуйте на Radio.DarikNews.bg