/ Gulliver/Getty Images
„Трансформърс“ е един от най-големите филмови франчайзи в Холивуд, с шест блокбастъра зад гърба си. Седмата част от поредицата, „Трансформърс: Възходът на зверовете“ ще се появи през 2023 г. Феновете вече могат да видят за първи път Оптимус Праймъл, съвсем нов герой, който ще се появи във филма, съобщава „Giant Freakin Robot“.

Към Оптимус Праймъл в предстоящия филм ще се присъединят героите любимци от Трансформърс - Мираж, Арси, Уилиджак и Нощна птица.

И така, как Оптимал Праймъл и неговите сънародници зверове ще се впишат сред такива като Бъмбълби и добрите хора на планетата Земя? Е, разбра се, че сюжетът ще протече по следния начин: "двойка археолози от Бруклин се сблъскват с древен конфликт в глобално приключение, което се свързва с три фракции на Трансформърс: Максимали, Предакони и Тероркони". Рон Пърлман ще озвучи Оптимус Праймъл, а Антъни Рамос е избран за ролята на Ной. Рамос е изгряваща звезда в Холивуд, героят му е бивш военен и електротехник, който се бори да свърже двата края за себе си и семейството си в Бруклин, Ню Йорк.

Оптимус Прайм е само един от няколкото нови герои, които се въвеждат в игралната поредица от филми "Трансформърс". Миналата година беше обявено, че Майкъл Бей няма да се завърне като режисьор на следващи части от франчайза. С потвърждаването на заглавието режисьорът Стивън Капъл-младши разкри, че действието на филма ще се развива в Ню Йорк в средата на 90-те години на миналия век и ще събере на едно място Аутоботите и Десептиконите с Максималите и Хищниците - праисторически животни, които могат да се превръщат в роботи, сред които е и Оптимус Праймъл.

Collider съобщава, че „Трансформърс: Възходът на зверовете“ е част от нова трилогия филми за Трансформърс. Ще бъде интересно да се види как подобни на Оптимус Праймъл се интегрират с познатите на зрителите филмови Автоботи и Десептикони, както и как "Трансформърс: Възходът на зверовете“ ще започне да преодолява пропастта между Бъмбълби и Трансформърс от 2007 г.

„Трансформърс: Изгревът на зверовете“ ще излезе по кината на 9 юни 2023 г.

 
БГНЕС