Нина Добрев се сбогува с „Дневниците на вампира“ с емоционална реч
Нина Добрев се сбогува с „Дневниците на вампира“ с емоционална реч / Guliver/Getty Images

Канадската актриса Нина Добрев използва сцената на наградите „Изборът на тийнейджърите" ((Teen Choice Awards), за да се сбогува с героинята си от „Дневниците на вампира"  (The Vampire Diaries) Елена и с феновете на сериала. Добрев се качи на сцената, за да приеме наградата "Любима телевизионна актриса във научнофантастичен/фентъзи сериал" именно за ролята си в „Дневниците на вампира".

Нина Добрев за бъдещето си след "Дневниците на вампира"

Родената в България актриса застана пред микрофона с вампирски зъби в устата и започна речта си, фъфлейки, след което свали фалшивите зъби и заяви „Точно така! Тези не ми трябват вече!".

Вижте снимки от червения килим на "Изборът на тийнейджърите" тук

Нина Добрев се сбогува с Дневниците на вампира с емоционална реч
netinfo
„Последните няколко месеца настъпиха големи промени за мен", продължи Нина вече със сериозен тон. „Промяна за мен беше страшна дума. Така си мислех, защото промяна означава ново начало, което води до ново бъдеще... непознато.

СНИМКИ: Най-секси вампирите в киното

Но промяната е необходима. Нужна е, за да пораснеш, да се учиш и да се развиваш, защото всичко в живота рано или късно приключва. Тази глава от живота ми приключва, но аз гледам назад с благодарност и усмивка, защото точно както моята героиня Елена, в началото на „Дневниците на вампира" аз бях младо момиче. Ние пораснахме заедно, за тези шест години от момичета ние се превърнахме в жени.

Нина Добрев се сбогува с Дневниците на вампира с емоционална реч
netinfo
„Това бяха невероятни шест години и аз имах удоволствието да ги споделя с всички вас. Ние нямаше да сме там, където сме, без вас. А аз нямаше да съм тук без Джули Пек и Кевин Уилямсън (създателите на „Дневниците на вампира"). Те промениха живота ми с тази роля. Така че, благодаря ви, хора, благодаря на всеки един от вас!

СНИМКИ: Звездите от "Дневниците на вампира" празнуват епизод 100

И помнете, промяната идва, така че дръжте се здраво и се радвайте на изживяването. Ще бъде забавно!".

Сериалът 'Дневниците на вампира" направи Нина Добрев световно известна звезда. След шест години в шоуто в началото на април актрисата обяви, че слага край на участието си в поредицата в търсене на нови предизвикателства.

За ролята си в "Дневниците на вампира" Нина има няколко награди Изборът на тийнейджърите и Изборът на публиката за любима актриса, както и за екранно привличане с Иън Сомърхолдър. Двамата имаха връзка и извън снимачната площадка, която продължи три години.

Нина Добрев е родена в София. Още когато е на две години родителите й емигрират в Канада.

Започва кариерата си като модел и участва в редица реклами. Световно известна става с ролята на Елена в хитовия сериал "Дневниците на вампира". Гледали сме я и в "Съквартирантката" (The Roommate ), „Гимназия Деграси: Следващото поколение" (Degrassi: The Next Generation), "Деграси отива в Холивуд" (Degrassi Goes Hollywood).

Нина Добрев се сбогува с Дневниците на вампира с емоционална реч
netinfo