Никълъс Кейдж си купи готически замък
Никълъс Кейдж си купи готически замък / снимка: BGNES

Знаменитият холивудски актьор Никълъс Кейдж си купи мрачен готически замък в западната част на Англия за 9,4 милиона долара, съобщи БГНЕС.

Имението Мидфорд Касъл се намира близо до град Бат. Замъкът е построен в ХVІІІ век. Отличава се с особено „готическа” атмосфера. Преданието гласи, че един от собствениците на Мидфорд Касъл го изгубил на карти, пише „Индипендънт”.

Около замъка има 24 хектара гори, които го скриват от очите на любопитните. Това е особено важно за Никълъс Кейдж, който ненавижда папараците. В имението има оранжерия, бивш манастир, две жилищни сгради, останки от параклис и 4,5 хектара гори.

Сега един от най-високо платените актьори в Холивуд, чиито хонорари за един филм възлизат на 20 милиона долара, притежава 15 имота в различни части на света. Той е собственик и на един от островите на Вирджинския архипелаг.

Очаква се Кейдж да отиде да живее в замъка през септември, допълвайки списъка на холивудските звезди, които си купиха имения във Великобритания. Сред тях са Дъстин Хофман, Майкъл Дъглас, Катрин Зита-Джоунс, Мадона, Джилиън Андерсън и Гуинет Полтроу. Приятелят на Кейдж Джони Деп също си търси замък в западната част на Англия.