Николета Мантовани регистрирала марката Павароти
Николета Мантовани регистрирала марката Павароти / снимка: БГНЕС

Николета Мантовани е регистрирала марката "Лучано Павароти" месец преди смъртта на великия тенор, съобщи вестник "Стампа". Tя подала документите за регистрацията в Службата по хармонизиране на вътрешнияпазар в ЕС на 7 август 2007 г. В Брюксел приключили процеса по разглеждането на документите на 7 септември, или ден след смъртта на оперната звезда.

Списъкът с продукти и услуги, за които няма да бъде възможно да се използва името на Павароти без изричното разрешение на вдовицата му, включва от избелващи и перилни препарати до музикални инструменти и образователни материали. В този забранителен списък попадат дори сиропите и продуктите за пушачи. Няма да бъде възможно да има и хотел с името на Павароти, ако Николета не даде съгласието си за това.

В същото време обаче има пица "Павароти", тъй като марката й е депозирана още през 1996 г. от собствениците на магазините Harrod's в Лондон.

На 29 февруари, рождения ден на Росини, беше публикуван 100-страничен списък с имуществото на Павароти. От него стана ясно, че тенорът, който приживе беше рекламно лице на банка, е бил на червено в сметките си с 11 млн. евро. Освен това той е имал да изплаща и други 6 млн. евро заради заеми от същата банка.

www.prontosofia.com