Никол Кидман ще изиграе принцесата на Монако
Никол Кидман ще изиграе принцесата на Монако / снимки: Will Alexander/WENN.com, WENN.com, Reuters

Австралийската актриса Никол Кидман преговаря за ролята на Грейс Кели във филма за принцесата на Монако.

Френският режисьор Оливие Дахан, получил множество награди за филма си за легендарната френска певица Едит Пиаф „Живот в розово”, ще снима разказа за живота на известната американска филмова актриса Грейс Кели, която през 1956 г., омъжвайки се за Рение III, стана принцеса на Монако.

Редица холивудски звезди искаха ролята, но изглежда, че Кидман ще я спечели, отбелязва БГНЕС. „Договорът не е подписан, но преговорите са напреднали”, уточняват цитирани от АФП източници.

Филмът със заглавие „Грейс от Монако” е с бюджет от около 15 млн. долара и се продуцира от Пиер-Анж Льо Погам, който напусна миналата година EuropaCorp, на която беше съосновател с Люк Бесон.

„Грейс от Монако”, чийто сценарий е написан от Араш Амел, не е точно биография. Филмът се концентрира върху 1962-а, когато Грейс е на 32 години, а Франция и Монако са в политическа и финансова криза.

Тази година ще видим 44-годишната Никол Кидман в The Paperboy със Зак Ефрон и Джон Кюсак и Stoker. Актрисата е носителка на Оскар за ролята си в „Часовете” през 2003 г.

Никол Кидман ще изиграе принцесата на Монако
netinfo