Няма да съдят журналиста, който се пъхна под полата на актрисата Америка Ферара
Няма да съдят журналиста, който се пъхна под полата на актрисата Америка Ферара / снимка: БГНЕС, архив

Украинският репортер Виталий Седюк няма да бъде съден за скандала, който предизвика на 16 май на 67-ия международен кинофестивал в Кан, съобщи ANI. 26-годишният журналист беше арестуван заради опита си да се пъхне под полата на
американската актриса Америка Ферера. Оказва се обаче, че след това е бил освободен.

След инцидента Седюк е бил откаран в полицейския участък. На 17 май, когато редица представители на средствата за информация са се опитали да установят какво става с него, се разбрало, че той не се намира в предварителния арест, нито е нощувал там. Тъй като полицаите са отказали коментар, журналистите са заключили, че Седюк е бил освободен, без да му бъдат повдигнати обвинения.

Инцидентът е станал по време на премиерата на анимационния филм „Как да дресираш дракон 2”, когато част от създателите на анимационната лента са се качвали по червения килим на стълбището на Фестивалния дворец в Кан. Америка Ферера е пристигнала за премиерата с белоснежен тоалет с пищна долна част. Акредитираният журналист клекнал и пъхнал главата си под полата на актрисата, припомня БТА.

Въпреки че Седюк няма да влезе в затвора, той все пак е бил наказан за неприличното си поведение. Охраната на кинофестивала му е взела журналистическата акредитация. По-късно се е разбрало, че той е бил уволнен от телевизионния канал „1+1”, за който е предавал от Кан.

Седюк е известен със скандалните си прояви. Той допря лице до чатала на Леонардо ди Каприо, опита се да целуне Уил Смит и да влезе на церемонията по връчване на наградите „Оскар” с костюм на бял лебед, припомня в. „Московский комсомолец”.

На 67-ия международен кинофестивал в Кан обаче скандалите не свършиха с украинския журналист. Преди премиерата на филма „Звездна карта” на режисьора Дейвид Кроненбърг по време на преминаването на актьори от лентата по червения килим на него успяла да се промъкне висока жена с перука и груб яркочервен грим. Тя свалила дрехите си и демонстрирала голо тяло, обвито в бяла лента с червен надпис „Fragile” („Крехък”).