Светът всеки ден произвежда тонове нова информация, която трудно можем да запомним или възпроизведем. Има неща обаче, за които почти сигурно не сме подозирали, че съществуват. 

Вижте няколко неща, които не сте подозирали, че ги има

Специална поставка за тик так

Ако обичате да си хапвате тик так, за да освежите устата си или вкусът просто ви харесва, обикновено изсипвате дражетата в устата си или ги ядете направо от кутията. А забелязвали ли сте някога това малко местенце, което е направено от вътрешната страна на капачката на кутийката, за да ви улесни? То е създадено от производителите, за да можете лесно и удобно да се хапвате дражето, без да го докосвате с ръка. Просто обръщате кутийката надолу и след това отваряте капачето. И там ви чака дражето. От компанията, която произвежда тик так са инвестирали доста пари и време, за да създадат този дизайн. Но твърде малко хора знаят за него. Е, сега вече знаете и вие.

Пет любопитни неща, които не знаете за себе си

Мечката на тоблерона

Всеки е ял тоблерон и знае картинката, която е на опаковката. Но някога вглеждали ли сте се в детайлите на това лого? Забелязахте ли мечката, която стои пред планината? Причината мечката да е там е, че шоколадът се произвежда в швейцарския град Берн, а негов символ е точно мечката.

Патка или куче

Всички знаем как изглеждат различните животни. Но ето тайната на патката. Човката на патката изглежда като кучешка глава. Двете дупки в горната част на човката на патката изглеждат като очи, а главата, погледната отпред, изглежда като уши, тъмната част в началото на човката изглежда точно като носа на кучето.

Къде расте ананасът?

Всички обичаме ананас, но знаете ли къде расте този вкусен плод? Проучване, направено през 2015 година сочи, че 60% от анкетираните са отговорили, че не знаят къде расте, 20% били убедени, че расте на дървета. Но ананасът расте на земята.

Логото на Тръмп

Сега Тръмп е президент, но преди това беше доста влиятелен и богат бизнесмен, които управляваше империята си от имения, хотели и доста други акитви. През 2016 година в интернет излиза съпоставка на логото на компаниите Тръмп с това на неонациската свастика. Мнозина обвиняват Тръмп, че нарочно е проектирал логото си да изглежда по този начин. Има обаче хора, които смятат, че всичко това е фалшиво.