/ iStock/Getty Images
Да прекосиш Тихия океан на борда на 12-метрова яхта вероятно не звучи като нещо непостижимо. Но за незрящият пътешественик - японецът Мицухиро Ивамото, това е постижение, достойно за рекорд на Гинес, съобщава „Рашъ тудей“.

52-годишният мъж успя да сътвори история като прекоси разстоянието от Сан Диего, Калифорния до японския град Фукушима за близо два месеца. Ивамото беше придружен от своя приятел - американеца Дъг Смитм, с когото се редували за навигацията, опъването на платната и вахтата зад руля.
 
 

 

Публикувахте от Voyage of Inspiration в Петък, 19 април 2019 г.

Незрящият моряк не скри сълзите си, когато лодката му „Дрийм уийвър“ беше приветствана от огромна тълпа на японското пристанище, след приключването на 14 000-километровото приключение.
 

Ивамото има пълното право да се наслади на момента, след като предишният му подобен опит през 2013 г. се провали, след като кит удари лодката му край японския бряг. Приключенецът сега има пълното право да запише името си в Книгата на рекордите на Гинес, тъй като е единственият незрящ моряк в историята, прекосил Тихия океан.
 

Японецът губи зрението си на 16-годишна възраст и успява да се справи с последвалата депресия като започва да се занимава със мореплаване и бягане.
 
 

 

Публикувахте от Voyage of Inspiration в Петък, 19 април 2019 г.

С транстихоокеанското си приключение, наречено „Пътешествие на вдъхновението“, Ивамото се надява да набере средства, с които да помогне на хора, страдащи от слепота, за да покаже, че „всичко е възможно, когато хората се обединят“.
БГНЕС