Неженените мъже сменят чаршафите си на три месеца
Неженените мъже сменят чаршафите си на три месеца / снимка: morguefile.com

Няма нищо по-хубаво да правите секс или просто да спите в чисти чаршафи, но неженените мъже изпитват това чувство веднъж на три месеца, показва ново проучване.

Жените сменят калъфките средно на всеки две седмици, докато мъжете без партньорки чувстват нужда да го правят много по-рядко.

Най-нередовно перат студентите на възраст между 18 и 25 години. Малко по-чисто съзнание имат хората между 35 и 50 години, като предимно за чистотата в семейното ложе се грижат жените. За 19% от анкетираните просто "не им пука", че не са прали завивките си отдавна, разкрива БГНЕС.

В същото време пък друго проучване показва, че тази година британците са намалили времето, което прекарват в леглото на шест часа и четиридесет и една минути и все по-рядко имат шанс за уикенд в излежаване. 48% от анкетираните признават, че не искат да губят ценно време в дрямка, дори, когато не работят през почивните дни.

Тревожен е фактът, че две трети (65%) спят само по шест часа 27 минути, сочи изследването, в което участват 2000 възрастни британци. Цифрата е с един час и 33 минути по-къса от препоръчителните осем часа сън. Данните показват, че повече от една четвърт (27%) спят по-малко, отколкото през миналата година.

Четирима на всеки десет анкетирани признават, че навиват алармата на телефона си по-рано от необходимото, за да си осигурят средно 11 минути в търкаляне преди ставане. Изследването сочи още, че 68% от британците се събуждат с мобилния и нямат традиционен будилник.