Нездравословният живот прави жените по-възрастни
Нездравословният живот прави жените по-възрастни / снимка: sxc.hu

Нездравословният начин на живот прави жените да изглеждат с четири години по-възрастни, отколкото са в действителност, показва ново изследване. Според допитването до 8000 жени над 25-годишна възраст нездравословните навици като пушене, пиене, консумиране на мазна храна, използване на солариум прави жените да изглеждат с 4,25 години по-възрастни.

Изследването показва също така, че 25% от жените прекарват 10 минути на ден в тревоги за възрастта си, което всяка година добавя още 2,5 дни над действителната им възраст. Неотдавна Дженифър Анистън оглави класация на знаменитостите, които изглеждат най-добре за възрастта си, а Ейми Уайнхаус беше обявена за най-зле изглеждащата за възрастта си звезда, посочва БГНЕС.

Една десета от жените участнички в изследването на възраст между 51 и 55 години заявили, че много се тревожат да не изглеждат като майките си. Около една на всеки десет жени на възраст между 25 и 66 години заявили, че биха си сложили ботокс, за да изглеждат по-млади, а 9% заявили, че биха прибегнали до пластична хирургия.