Незаконната дъщеря на крал Алберт II написа автобиография
Незаконната дъщеря на крал Алберт II написа автобиография / netinfo

Незаконната дъщеря на белгийския крал Алберт II , Делфин Боел, чието съществуване бе разкрито едва през 1999г., ще публикува автобиографията си. Книгата е озаглавена "Делфин. Да срежеш лентата", съобщи издателска къща "Люк Пир", предаде БГНЕС.

Делфин Боел е плод на продължила няколко години връзка на Алберт II и баронеса Сибил дьо Сели Лоншан. Според агенция "Белга" автобиографичната книга ще се появи на френски на 8 април от издатство "Люк Пир", а на 12 април на холандски. В тази книга тя разказва за внезапната си среща с жълтата преса, последвалата световната известност и защо публиката се интересува от нея.

Момичето се оказва в светлината на прожекторите през 1999г. с публикуването на биография на съпругата на Алберт II, кралица Паола. Белгийският монарх непряко призна съществуването на незаконната си дъщеря след разкритията в пресата, в коледната си реч през 1999г.

Делфин Боел никога не се е явявала публично до него. Тя има своя артистична кариера в Белгия и Лондон - прави скулптури от хартия.