Невена победи в Music Idol
Невена победи в Music Idol / снимки: Sofia Photo Agency

Невена Цонева е първият музикален идол на България. Финалът на шоуто Music Idol беше в зала 2 на Националния дворец на културата. За Невена бяха гласували 65,2 % от зрителите. Едва 34,8 бяха дали гласа си за Теодор Койчинов, който остана на второ място.

За финала на Music Idol журито на шоуто се беше събрало в пълния си състав – Йорданка Христова, Глория, Дони и Слави Трифонов. Заради заболяването си на очите Трифонов пропусна голяма част от концертите на младите певци.

Финалът на Music Idol премина в три кръга. В първия Невена и Теодор трябваше да представят песен по свой избор. Теодор избра песента, с която се беше явил на кастинга за шоуто, а Невена предпочете хит на Кристина Агилера.

Във втория кръг двамата пяха песни в различен стил от оригиналния. Така например „I will always love you” прозвуча във фолклорен вариант. Песента за третия кръг беше избрана от зрителите на шоуто – Show must go on на Queen.

Първият музикален идол на България е от Севлиево. Невена е на 20 години. Учи във Великотърновския университет, специалност „Маркетинг”. Любимата й певица е Марая Кери, любимата й песен Touch of Heaven. В свободното си време Невена най-много обича да снима с фотоапарат. Харесва й и да е музикален идол.

Само след няколко дни Невена заминава за Лондон. Там й предстоят срещи, на
Невена победи в Music Idol
netinfo
които да бъдат уточнени подробностите около нейния първи албум. Всъщност това е наградата й от шоуто Music Idol. Продуцент на CD-то, което ще съдържа най-малко 10 песни, ще е „Вирджиния Рекърдс”, представител у нас на едни от най-големите световни музикални компании. 

Интервю с Невена можете да чуете в звуковия файл.

Любопитни факти за „Music Idol”:

За целия снимачен период на шоуто екипът е изпил над 13 000 литра вода и над 3000 литра кафе, като е изминал над 7000 километра в търсене на първия музикален идол.

По време на големите финални концерти участниците са изпълнили над 100 песни, а езиците, на които пяха от началото на кастингите до финалния концерт, са над 30.

Общо 450 тоалета са сменили участниците и членовете на журито в Music Idol.