Непубликувани снимки от сватбата на Чралз и Даяна отиват на търг
Непубликувани снимки от сватбата на Чралз и Даяна отиват на търг / Guliver/Getty Images

Десетина непубликувани снимки от сватбения прием на принц Чарлз и принцеса Даяна са сред лотовете на търг, който ще се състои днес в Бостън, съобщи Асошиейтед прес.

Снимките са направени от лорд Патрик Личфийлд, роднина на двойката, единственият фотограф, на когото бе разрешено да прави неофициални снимки на кралското семейство и техните гости в Бъкингамския дворец, на приема след сватбата им през юли 1981 г.

Чарлз имал притеснения за брака още преди сватбата си с Даяна

Шест от снимките изобразяват принцеса Даяна в сватбената й рокля с членовете на собственото й семейство, както и с кралица Елизабет II, принц Чарлз, принцеса Ан, принцеса Маргарет и принц Андрю. На някои от фотографиите Даяна държи 5-годишната си шаферка Клементин Хамбро.

Снимките не са включени в сватбения албум на принц Чарлз и принцеса Даяна. Търгът е организиран от аукционна къща "Ер Ер окшън".

Принцеса Даяна загина на 31 август 1997 г. в автомобилна катастрофа в Париж. Даяна получава сериозни наранявания на сърцето и вътрешен кръвоизлив. Транспортирана е с линейка до болницата, но по пътя получава два сърдечни пристъпа. И въпреки опитите на лекарите умира в 4.00 ч. сутринта местно време.

Източник: БТА