Неомъжените италианки си търсят мъже чрез фланелки
Неомъжените италианки си търсят мъже чрез фланелки / БГНЕС

Новият начин за прелъстяване в Италия се извършва чрез компютър и фланелка. Върху нея са изписани номер на мобилен телефон и псевдоним.

Тенденцията, която завладя хиляди млади жители на Апенините, се превърна в истински бизнес за създателя й - 28-годишния студент по медицина Симоне Джанкола, съобщава БГНЕС.

А как действа? Онези момичета и жени, които са на лов за сериозни приятели, трябва да облекат тениска Shyno, което значи no-shy, или несрамежлив. Най-евтиният й вариант може да се купи за 38 евро.

На всяка от фланелките е изписан един nick или псевдоним, с който се участва в играта, например Vamp. Той се следва от номер. При купуването й се получава и карта, подобна на тези за зареждане на мобилните телефони. Изтрива се сребристата лента, покриваща специалната парола отдолу /password/.

След това се праща SMS на центъра за услуги на Shyno. Неговият сървър свързва кода на тениската с номера на мобилния телефон. На практика, телефонът е "оръжието" при лова на приятели. Онази "жертва", която остане поразена от даден ловец, може да избере кода от фланелката на мобилния си телефон и да прати SMS на Центъра за услуги на Shyno, запазвайки анонимността си. Другата страна решава дали иска да участва в играта.

При положителен отговор, достатъчно е да се иде на сайта на Shyno, където може да се включи в общността. Създателят на марката Shyno Симоне Джанкола продава фланелките си на 250 места в Италия.

Превръщането на една обикновена фланелка в средство за комуникация обаче хрумва съвсем случайно на Симоне. Както признава самият той, идеята го озарила, докато бил на остров Елба през лятото на 2003 година и гледал как едно прекрасно момиче се припичало на яхта.

"В този момент си помислих - ех, ако можеше номерът, изписан на яхтата, да е телефонният номер на това момиче..."

Очаква се до края на годината в италианските магазини да бъдат продадени 200 хиляди фланелки Shyno. Целта е до три години броят им да се увеличи на един милион.