Недостигът на секс е фатален при жените
Недостигът на секс е фатален при жените / снимка: sxc.hu

Жените, които се лишават от секс по една или друга причина излагат на сериозна заплаха своето здраве, предупреждават специалисти. Според общоприетото мнение мъжете се нуждаят от секс чисто физически, докато жените могат и без него. Според учените това не е така, а липсата на секс може да повлияе на психиката на нежния пол.

Интимните занимания са най-добрият и най-приятният, естествен антидепресант. Недостигът им може да доведе до депресия и голям стрес. Най-много секс трябва да се прави през есента, тъй като така активирате защитните механизми на организма срещу простудни заболявания. Хората, които правят секс два пъти седмично имат с 30% по-силна имунна система, пише БГНЕС.

В американските филми опасността от смърт по време на секс е реална. Възрастните мачовци не издържат на интензивното натоварване и щастливо умират в леглото. В реалния живот това няма как да се случи, особено при жените.

Точно обратното. Редовната сексуална активност понижава кръвното налягане, поддържа тонуса на кръвоносните съдове и помага за предотвратяването на инфаркти и инсулти.