Небето над сватбата на Челси Клинтън ще бъде затворено
Небето над сватбата на Челси Клинтън ще бъде затворено / снимка: Reuters

Федералната администрация за контрол на полетите в САЩ обяви, че въздушното пространство над град Рейнбек в Щата Ню Йорк, ще бъде затворено за полети от 3 часа сутринта в събота до 3 и половина часа сутринта в неделя, съобщи Асошиейтед прес.

Именно в Рейнбек, на брега на река Хадсън, на 145 километра северно от Ню Йорк, утре ще бъде сватбата на дъщерята на Бил и Хилари Клинтън - Челси. Федералната администрация отказа да коментира дали въздушното пространство над Рейнбек се затваря заради сватбата. Говорител на администрацията обяснил, че такива решения се вземат след консултации с други федерални агенции.

Челси Клинтън се омъжва да инвестиционния банкер Марк Мезвински. Специалисти по организиране на сватбени тържества, цитирани от АП, твърдят, че за сватбата на Челси ще бъдат изхарчени между 2 и 3 милиона долара. Най-много пари ще отидат за храна и напитки - 750 хиляди долара, пише БТА. АП уточнява, че все пак това са оценки, тъй като никой не е могъл досега да се добере до информация какво точно ще се случи на този ден в Рейнбек. 

Една обикновена сватба в САЩ струва средно 24 хиляди долара, посочва АП.