Неаполитанките са най-разкрепостените италианки
Неаполитанките са най-разкрепостените италианки / netinfo

Неаполитанките са най-освободените в любовта жени на Апенините. Следват ги сицилианките, а после римлянките. Така твърди изследване на най-голямата италианска мрежа от брачни агенции, собственост на Елиана Монти, цитирано от ProntoSofia.

Според проучването една от всеки три италианки предпочита да поема инициативата в свои ръце. 38 на сто от италианките обичат да правят секс на нетрадиционни места и при непредвидени ситуации - на плажа, в колата, на кино, във влака и т.нат.

В същото време 56 на сто от мъжете на Апенините си падат по секс на нестандартни места. Най-страстните жени в Италия са неаполитанките, твърди още проучването.

Според Елиана Монти изследването ясно посочва, че италианките стават все по-агресивни в любовта и че все по-често използват секса като средство за директна „атака“.

В същото време повечето мъже предпочитат по-традиционните методи „за сваляне“ - например вечеря на свещи или романтичен уикенд. 63 на сто от италианците казват, че не обичат да се намират в компанията на твърде „предприемчиви“ жени.