Научни истини зад митовете за секса
Научни истини зад митовете за секса / Thinkstock/Getty Images

Много хора научават най-различни неща за секса от приятели, в училище, от телевизията или интернет. Съществуват и много теории, които не звучат логично. Ето някои научни истини за някои от най-популярните митове за секса.

Големи крака = голям член. Много хора смятат, че могат да определят размера на мъжкото достойнство само като погледнат краката, ръцете или носа на мъжа. Изненадващо или не, но има някаква научна връзка между големите крака и големия пенис. Генът Хокс има важна роля за развитието на пръстите на ръцете и на краката, както и на пениса и клитора. Няма научни доказателства обаче, че мъжете с големи крака имат големи пениси.

Мъжете са най-палави на 18, жените - на 28. Нивото на тестостерон при мъжете е най-високо на около 18-годишна възраст, а при жените естрогенът е най-много в средата на 20-те им години. Тъй като нивата на хормоните са свързвани със силата на сексуалния нагон, някои хора смятат, че когато нивата на хормоните са по-високи, то и желанието за секс е по-силно. Ако честотата на секса има най-голямо значение, то необвързаните мъже правят секс 3-4 пъти седмично след 30-ата си година. Обвързаните мъже пък правят най-много секс след като навършат 40 години. Жените правят секс по 3-4 пъти седмично след 25-годишна възраст.

Със секс се отслабва. Сексът се счита за действие с лека до умерена интензивност. Средната продължителност на един акт е само около 5 минути. През това време не се изгарят много калории - между 25 и 125. (БГНЕС)