National Geographic засне филм за Пловдив
National Geographic засне филм за Пловдив / Sofia Photo Agency, архив

Канал National Geographic е заснел филм за културно-историческите обекти в Пловдив, съобщават от общинската администрация. Филмът ще бъде излъчен на 3 януари 2011 година от 14.15 часа по телевизионния канал.

Поредицата от филми за града под тепетата бяха заснети по проекта “Провеждане на целогодишна рекламна кампания на дестинация България по водещи паневропейски телевизионни канали”, чийто бенефициент е Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Снимачният екип на телевизионния канал засне продукцията Metropolitans. Формата на предаването цели представяне на начина на живот в големия град като очарователен микс от античното културно наследство и модерното настояще. Акцентът е върху културно-историческите паметници в Пловдив, с цел популяризиране и утвърждаване на България като атрактивна туристическа дестинация с уникално културно и историческо наследство. Екипът снима предаването Metropolitans в Регионалния археологически музей (РАМ-Пловдив), Регионалния етнографски музей, Античния театър, Римския стадион и Древния форум – “Одеон”.

Проектът “Провеждане на целогодишна рекламна кампания на дестинация България по водещи паневропейски телевизионни канали” включва провеждане на телевизионна кампания на няколко вълни по паневропейски тв канали с излъчвания на рекламни клипове, както и заснемане на репортажи и тематични предавания. Излъчването на репортажи от водещи телевизионни канали е ефективно средство, което ще допринесе за създаване и утвърждаване на позитивен имидж за страната, уверяват от National Geographic.

Други новини от Пловдив