Наследниците на Павароти поделиха наследството му
Наследниците на Павароти поделиха наследството му / БГНЕС

Наследниците на оперния певец Лучано Павароти, който почина на 6 септември 2007 г., постигнаха споразумение за подялбата на наследството на италианския тенор, съобщи адвокатката Анна Мария Бирнини.

„Имуществото бе разделено по справедлив начин“, заяви адвокатката на втората съпруга на певеца Николета Мантовани. „Николета и трите дъщери /от първия брак на Павароти/ са приятелки. Това позволи да бъдат приключени по най-добрия начин преговорите за наследството“, заяви Бернини.

В първата версия на завещанието си Павароти остави равни дялове от имуществото си на своите три дъщери от първия брак, на втората си съпруга и на тяхната 4-годишна дъщеря Аличе. Но появата на второ завещание, съставено няколко дни преди смъртта на тенора, в което той оставя на Николета Мантовани три апартамента в Ню Йорк, както и имущество на обща стойност 15 милиона евро, предизвика полемика в семейството.

Адвокатката на Мантовани не уточни дали „американското“ имущество на Павароти е било разпределено между всички наследници.

Лучано Павароти почина на 6 септември 2007 г. в родния си град Модена на 71-годишна възраст, припомня БГНЕС.