Наша цигуларка записва музика за холивудски филми
Наша цигуларка записва музика за холивудски филми / netinfo
Гергана Алексиева, популярна като една от талантливите музикантки от квартет Hypnotic, записва музика за холивудски филми.

Гергана поделя времето си между ангажиментите в шоу по българска телевизия със записи за филмите "Номад", "Животът на Пучини", "Хотел Роанда". Красавицата се гордее с участието на невероятните звуци на цигулката си и в "The Punisher" – с Джон Траволта, и в култовия "Хористите", който получава номинация "Оскар" за най-добър европейски филм.

Това става възможно, благодарение на факта, че Гергана свири на цигулка в оркестър СИФ309 с директор Борис Чучков, който записва в България музиката за големи международни продукции. Най-даровитите български класически музиканти са част от престижния екип. Гергана Алексиева е забелязана от Борис Чучков още по време на следването й в 3-ти курс на Музикалната академия.

По това време тя записва цигулки за някои от най-известните български поп музиканти. Впечатлен от запомнящото се присъствие на цигуларката в "Давам всичко за теб" и "Искам" на Графа, Чучков й предлага да се включи в оркестъра, за който пишат парчета някои от най-големите филмови композитори. Гергана без колебание приема и вече няколко години свири в него.