Наркотиците не изкушават Лео Ди Каприо
Наркотиците не изкушават Лео Ди Каприо / Gulliver/Getty Images

39-годишният актьор Леонардо Ди Каприо, който е израснал в Лос Анджелис, споделя, че никога не е залитал към нелегалните субстанции подобно на много други звезди, защото като малък гледал как те причиняват болка в живота на пристрастените.

"Видях целия хедонизъм и лудост на света на наркотиците. Израснах в беден квартал, след това дойдох в Холивуд и започнах да правя кариера. Бях виждал наркомани още на седемгодишна възраст и наркотиците никога не са били проблем за мен", разкри актьорът пред британския таблоид "Сън".

Лео, който е смятан за фаворит за Оскар тази година за ролята си на американския бизнесмен Джордан Белфорт в черно-белия биографичен филм "Вълкът от Уолстрийт", твърди, че не гледа сериозно на тези неща, допълва БГНЕС.

"Отдавна съм разбрал, че не можеш да контролираш какво хората смятат за достойно за награда. Това не подлежи на никакъв контрол. Човек не трябва да опитва да манипулира това, защото ако го направи, то ще излезе наяве", каза Ди Каприо.

Актьорът решил да си вземе дълга почивка след края на представянето на "Вълкът от Уолстрийт", защото се чувствал изтощен. "Снимах три филма за две години. Сега съм просто изцеден, ще си взема дълга почивка преди да се завърна", заяви Лео.