Наоми Кембъл ще мие подовете в гараж
Наоми Кембъл ще мие подовете в гараж / netinfo

Супермоделът Наоми Кембъл, която беше осъдена да положи общественополезен труд за нападение срещу домашната си прислужница, пет дни ще мие подовете в гараж за камиони, събиращи боклука, пише британският вестник “Таймс”, като се позовава на представители на полицията в Ню Йорк.

През януари съдът в Манхатън обяви Наоми Кембъл за виновна, че през март миналата година е ударила домашната си прислужница Ана Сколавино с мобилен телефон по главата, след което на жената трябвало да бъдат направени шевове.

Супермоделът постигна сделка със съда и се призна за виновна, в противен случай я заплашваше затвор до 7 години. Адвокатът на Наоми Кембъл е успял да се договори с прокуратурата на Ню Йорк супермоделът да не мете улиците под прицела на обективите на папараците. Съдът обаче настоял тя да мие подове, а не да се занимава с някаква работа в офис.

От 19 март супермоделът, известна с неуравновесеното си поведение, ще трябва да остави скъпите дрешки, да се облече като чистачка и да мие подовете в намиращия се в Манхатън гараж на управлението за комунална дейност на Ню Йорк. Освен това Кембъл трябва да плати на пострадала домашна прислужница 363 долара за медицинските услуги.

Съдът задължи супермодела да посещава специални курсове за хора, на които им се случват гневни изблици, защото досега тя неведнъж е арестувана и изправяна пред съда за обиди и употреба на физическа сила срещу обслужващия персонал.