Наоми Кембъл няма да се отказва от модата
Наоми Кембъл няма да се отказва от модата / снимкa: БГНЕС

Британският супермодел Наоми Кембъл отказва да се оттегли от света на модата, защото все още има прекалено малко чернокожи модели, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

Много от колежките й от края на 80-те години Синди Крауфорд и Кристи Търлингтън вече се оттеглиха от модата, но 38-годишната манекенка продължава да участва в най-престижните модни ревюта в света.

„Много съм благодарна за моята кариера, но се тревожа за момичетата след мен, за възможностите, които те имат, за начина, по който се отнасят към тях. И това е една от причините все още да правя това, което правя“, заяви Кембъл.

„Вече не участвам в толкова много ревюта, но следя колко чернокожи момичета използват в модните дефилета. На ревютата в Париж тази година имаше само едно чернокожо момиче. Това не може да продължава“, категорична е манекенката.

Италианското издание на сп. „Воуг“ реши да използва главно черни модели, за да даде гласност на проблема. Освен Кембъл списанието покани още Тайра Бенкс и други чернокожи модели, актьори.