Наказаха екипаж на самолет заради серенада
Наказаха екипаж на самолет заради серенада / Thinkstock/Getty Images

Пет стюардеси от екипажа на самолет на индийската компания "Джет еъруейз" са отстранени временно от длъжност, защото са позволили на известен боливудски певец да изнесе по време на полет импровизиран концерт по съобщителната уредба, предаде ДПА.

Клипове от шоуто на Сону Нигам са били публикувани в социалните мрежи от пътници, което е довело до разследване и съответно до налагане на дисциплинарното наказание.

Записите показват как по време на полет от Джодхпур до Мумбай Нигам пее любовни песни от популярни индийски филми.

Петте стюардеси, които са позволили на изпълнителя да използва съобщителната уредба за импровизираната си серенада, са отстранени временно от длъжност. Заради неспазването на стриктния правилник те ще преминат през коригиращо обучение.

Сону Нигам, чието импровизирано представление е било аплодирано въодушевено от пътниците в самолета, казва, че не разбира защо на стюардесите е наложено наказание.

"Да ги отстранят от длъжност защото са ми позволили да пея по уредбата по време, в което не е предвидено да се правят съобщения, е все едно да накажат някого, че прави хората щастливи. Виждал съм модни шоута по време на полет, чувал съм пилоти и членове на екипажа да пускат шеги по уредбата, за да освободят пътниците от напрежението. Това е страхотно", казва Сону Нигам.

Източник: БТА