Найджъл Кенеди ще се срещне с ученици и студенти по музика
Найджъл Кенеди ще се срещне с ученици и студенти по музика / netinfo

Виртуозният цигулар Найджъл Кенеди е пожелал да се срещне с изявени млади таланти в областта на класическата и джаз музиката при предстоящото си посещение в София, до което остава седмица. Поводът е концертът му в зала 1 на НДК на 15 юни, в който той ще излезе на сцената заедно с полските музиканти от своя квинтет.

Найджъл Кенеди и екипът му ще кацнат на летище София още на 14 юни. Известният с ексцентричността си изпълнител възнамерява да се потопи в софийските културни кътчета, като по този начин ще се зареди с енергия и вдъхновение за голямото шоу на следващия ден. Част от времето си Найджъл Кенеди ще посвети и на български студенти и ученици по цигулка, пиано и други дисциплини, като размени с тях впечатления и размисли за съвременното музикално изкуство.

„Наистина съм щастлив, че отново се връщам в България. Вашата страна е не само красива като природни дадености - тя притежава една особена атмосфера, пропита от духа на изкуството. Хората са изключително топли и чувствителни към музиката и определено ме карат да се чувствам като у дома си", споделя големият Мистър Кенеди.

Найджъл Кенеди квинтет в състав  Krzysztof Dziedzic (барабани), Adam Kowaleski (бас), Piotr Wylezo (пиано), Tomasz Grzegorsk (саксофон) и самият Найджъл Кенеди на електрическата цигулка ще изпълнят у нас предимно авторски композиции от новия си албум A Very Nice Album. Музикантите обещават и много изненади, сред които любими на българската публика творби и интерпретации от богатия репертоар на Найджъл Кенеди.

Билети за концерта все още могат да бъдат купени на цени между 30 и 80 лв. на касата на НДК, както и в партньорската мрежа на Eventim.