„Бирата е едно от най-големите доказателства, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи“, казал Бенджамин Франклин. Вероятно с тези негови думи са съгласни всички любители на най-старата и най-консумираната алкохолна напитка в света. Днес разнообразието на пиво по света е огромно, а производителите кръщават с различни имана любимата си напитка. В канала "Watch This" във vbox7 може да видите най-смешните имана на бира:

Тъмна бира “Олигавеният Лос” (Moose Drool Brown Ale)

Бира с такова име се произвежда от пивоварната Big Sky Brewing’s, намираща се в щат Монтана, САЩ. Според един от основателите на пивоварната идеята дошла от една рисунка на лос, къпещ се в езеро. На всички им станало забавно да го наричат “Олигавеният Лос” и това се превърнало и в име на бирата.

бира
iStock/Getty Images

Бира “Приповдигащ килта си” (Kilt Lifter)

Какво друго може да си представи човек, освен подпийнал шотландец, който шегувайки се, приповдига килта си (национална шотландска пола)? А това, че шотландците не носят никакво бельо под килта, прави доста странно посланието, което носи това име.

Белгийски пивовари създадоха бира "Дядо Коледа"

Бира “Старо машинно масло” (Old Engine Oil)

Единия от собствениците на пивоварната Harviestoun, Крис Миллер, казва: “Имахме един служител, който преди това е работил на механик в завод на Форд. Първото нещо, което каза като видя бирата, е че това е машинно масло. Според него името е доста интригуващо за клиентите.

бира
iStock/Getty Images


Седемте страни в Европа, където бирата е най-евтина (ВИДЕО)

Бира “Флуидите на Друида” (Druid Fluid)

Флуидите на Друида” се произвежда от компанията Ages Brewing в Сиракуза, САЩ. Но и производителите не знаят, защо са кръстили пивото си по този начин. Тя е станала популярна по света по света благодарение на комбинацията от 6 вида малц.

Бира “Старият Пръдльо” (Old Jock)

Бирата е дело на пивоварната Broughton Ales. Своя избор за бранда те са коментирали по следния начин: “От векове войниците от Лоуландския и Хайландския паркове са наричали себе си “Jokes”. През онези времена, думата е означавала принадлежност към силните воини, чиято храброст е била известна по целия свят. Днес обаче думата е придобила съвсем друго значение, но пък се получи доста оригинално име.”

И още:

Любопитни факти за бирата, които може би не знаете

Мит ли е биреното коремче?

За тънка талия: Заменете олиото с бирата при готвене