Най-влиятелните личности в интернет
Най-влиятелните личности в интернет / Guliver/Getty Images

Риалити звездата Ким Кардашиян и съпругът й, рапърът Кание Уест, намират място в класацията на сп. "Тайм" на 30-те най-влиятелни личности в интернет, съобщи Контактмюзик.

Ким Кардашиян и британската писателка Дж. К. Роулинг - авторката на романите за Хари Потър, фигурираха и в миналогодишния списък. Благодарение на активната си интернет изяви, те запазват мястото си и в тазгодишната класация.

Съставителите й отбелязват, че Ким Кардашиян редовно присъства в заглавията със своите публикации на "голи селфита", които впоследствие й се налага горещо да защитава.

Ким Кардашиян отново разби интернет с гола снимка

Съпругата на Кание Уест получава похвала и за популярността на мобилните й приложения, както и за собствения й набор от емоджита, известни като кимоджита.

Ким Кардашиян не приема добрe шегите за голата си снимка

Писателката Дж. К. Роулинг също лесно затвърждава статута си на влиятелна интернет персона, благодарение на това, че активно използва Twitter и сайта си Pottermore, за да разширява Вселената на Хари Потър.

Съпругът на Ким Кардашиян, рапърът Кание Уест, дебютира в класацията на сп. "Тайм", след като наскоро използва Twitter, за да изкаже "гръмко" публичното си мнение по различни теми - от музиката си до модните си начинания, както и да се "нахвърли" върху свои колеги, сред които Уиз Калифа и Дедмаус, както и срещу рок продуцента Боб Езрин.

Кание Уест помоли Марк Зукърбърг за 1 млрд. долара

Според репортера Нолан Фийни Кание Уест е "усъвършенствал изкуството да се "вихри" в Twitter, споделяйки откровени мисли, които често са толкова провокативни - ако не и повече, колкото музиката му". Рапърът освен това използва интернет, за да "разклати общоприетите представи за албум".

Канадският рапър Дрейк също прави дебют в класацията, благодарение на видеото към парчето му Hotline Bling, което вдъхнови куп миймове.

Най-харесваната снимка в Instagram

Място в списъка намира и британският актьор и комик Джеймс Кордън, който предизвика оживление в интернет с популярните си автомобилни караоке скечове, включващи дуетни изпълнения със звезди като Адел, Стиви Уондър и Джъстин Бийбър.

Класацията на сп. "Тайм" на 30-те най-влиятелни личност в интернет включва също Краля на Snapchat диджей Халед, бившия олимпийски атлет Брус Дженър, доведения баща на Ким Кардашиян и бивш олимпийски атлет Брус Дженър, който смени пола си и стана Кейтлин Дженър, претендента за президентска номинация от Републиканската партия Доналд Тръмп, футболния "жребец" Кристиано Роналдо.

Ким Кардашиян е детронирана, Instagram има нова кралица

Изненадващо в тазгодишната класация не фигурират звезди от миналогодишния списък като Тейлър Суифт, Бионсе, Гуинет Полтроу и Шакира.

Източник: БТА