Най-великите поп изпълнители на всички времена
Най-великите поп изпълнители на всички времена / Guliver/Getty Images

Британският в. "Телеграф" състави класация на най-великите поп изпълнители на всички времена, в която на първо място е поставена Мадона. Според експерти на изданието тя има значителен принос за развитието не само на музикалната индустрия, но и на поп културата като цяло.

Звездните дневници на Мадона (ВИДЕО)

Мадона е реформатор и новатор, чието творчество обхваща цяла гама от женски архетипи: деви, блудници, жени, майки, вещици, диви, светици, грешници. Може и да не е най-добрата вокалистка и композитор, но това, което тази певица направи в музиката, не е направил никой друг, твърди изданието, коментирайки избора си.

На второ място е поставена американката Тина Търнър, чието творчеството е способствало за появата на такива звезди като Бионсе и Риана. Тина Търнър ни изпълва подобно на природните сили, докосва душата, събаря всички прегради по пътя си. Тази жена превърна рока и соул музиката във фаворити на нашето време.

СНИМКИ: Музикални и холивудски звезди на червения килим на БРИТ

На трета позиция е британката Кейт Буш, чиито сложни и тайнствени текстове, вероятно, са най-съвършените, съчинявани някога, твърди в. "Телеграф".

В топ 10 са намерили място още Деби Хари, ABBA, Арета Франклин, Ейми Уайнхаус, Бионсе, Адел и Пати Смит.

Източник: БТА