Най-тънкият презерватив в света не е японски, а китайски
Най-тънкият презерватив в света не е японски, а китайски / ThinkStock/Getty Images

Най-тънкият презерватив в света е китайски, отсъди съдебен състав, който отхвърли претенцията на японска фирма за рекорд в тази категория, пише в. "Дейли мейл".

Марката "Аони", произведена от фабриката за профилактици в град Гуанджоу още през 2013 година влезе в Книгата на рекордите на Гинес с феноменално тънките си кондоми от 0.0036 милиметра.

Създадоха презерватив, по-тънък от човешки косъм

Но междувременно японският производител "Окамото" започна да рекламира своята продукция с най-тънки презервативи. Китайците го дадоха под съд заради подвеждаща реклама, тъй като презервативите от Страната на изгряващото слънце били с дебелина 0.0038 милиметра.

След заведеното дело през месец април миналата година, японците бяха принудени да заплатят символичната сума от 1 юан обезщетение заради накърнените интереси на истинските рекордьори.

Китайци създадоха най-тънкия кондом

Тук, разбира се, не са важни жълтите стотинки компенсация, а спечеленото тези дни дело и признанието за това, че производителят от Гуанджоу е номер 1 в тази дисциплина. Той пуска на пазара годишно около 200 милиона презерватива, които се продават главно в Китай.

Източник: БТА