Знаете, че има един определен набор от вещи, които не може да вземете в кабината на самолета.  Но от Федералната авиационна администрация на САЩ имат списък и с всичко, което е разрешено. Честно казано, някои неща са учудващо странни. Вижте ги в канала "7-те НАЙ" във vbox7:

Еленови рога

Те са разрешени както в ръчния багаж, така и в куфара. Въпреки това, помислете предварително, защото никой не иска да има под седалката си подобно нещо.

Топки за боулинг

Ако оставите ограниченията за тегло настрана, спокойно можете да сложите топка за боулинг в ръчния си багаж.

Кафемашина

Има различни митове за пиенето на кафе в самолета, но ако намерите гореща вода, можете да си вземете собствена машина за еспресо.

Корали

Живите корали и риби, ако се транспортират във вода и в прозрачни контейнери, са разрешени след инспекция на агенцията. За живите омари трябва да се запознаете с правилата на вашата авиокомпания.

Настолни компютри

На кого ли ще му трябва настолен компютър на борда? Все пак, ако лаптопът не ви устройва, можете да си го вземете, но трябва да премине през рентгеновия скрининг.

Настолни компютри
iStock/Getty Images

Скали

Не се притеснявайте да си вземете камъче от някое място. Всъщност, защо камъче, имате право на цяла скала.

Светлинен меч

Във Федералната авиационна администрация на САЩ трябва да има много фенове на Междузвездни войни, ако се съди от това разрешение.