В света има животни, които са смъртоносни, въпреки че изглеждат безобидни. Те причиняват смърт на милиони хора по света, благодарение на отровата си. 

Вижте най-смъртоносните животни на планетата

Отровна жаба стрела

Отровната жаба стрела има окраска в най-различни красиви цветове - жълт, златист, червен, син, зелен и черен цвят. Нарича се жаба стрела, защото разпръсква отровата си като стрела, която се съдържа в кожата й. Може да убие всеки, който я докосне.

жаба
netinfo

Кафърски бивол

Кафърският бивол е наричан  още африкански бивол и е разпространен само в Африка. Това е най-мощният и тежък представител на цялото семейство Кухороги. Счита се за опасен не само поради своята сила и голям размер, но и поради типичната за него отмъстителност.

бивол
netinfo

Полярна мечка

Бялата мечка, наричана още полярна, е бозайник, който обитава само северните арктични крайбрежия и острови на Евразия и Северна Америка. В Антарктида не се среща. Тя е най-големият сухоземен хищник. Полярните мечки са най-големите месоядни животни на сушата.

мечка
netinfo

Посетители на зоопарк спасиха туристка от зъбите на полярна мечка

Слон

Слоновете обитават субекваториалните и екваториалните райони в Африка и Азия. Това грамадно животно не е агресивно, но поради огромната му тежест може да се счита за потенциален убиец.

На сафари в Африка: Слон погна Шварценегер (ВИДЕО)

Австралийски соленоводен крокодил

Соленоводният крокодил  е най-едрото съвременно влечуго в света. Той е разпространен в Югоизточна Азия, Северна Австралия и околните острови. Той може да седи спокойно и да заблуди много животни, в това число и човека, че е мъртъв. Но той е изключително бърз и е почти сто процента смъртоносен.

крокодил
netinfo

Африкански лъв

Днес лъвове се срещат само в Западна Индия и в разпокъсани райони на Субсахарска Африка. Представителят на семейство Котки е роден с една програмирана цел - да убива, за да се изхранва. Той притежава изключителни физически даденост, за да е непобедим - големи зъби, мощна челюст, остри като бръснач нокти и се движи светкавично бързо.

Голяма бяла акула

Голямата бяла акула  е един от най-големите представители от семейство акули. На дължина достига до 6 метра, а на тегло - до около 2.5 тона. В устата си има над 80 зъба. Бялата акула има удивително обоняние и може да подуши кръвта на живо същество от 4 километра. Акулите са перфектни машини за убиване.

Австралийската медуза

Австралийската медуза обитава тропичните океани около Северна Австралия. Достига до районите в близост до Папуа, Нова Гвинея, Филипините  и Виетнам. Тя е силно отровно морско животно. Всяко нейно пипало съдържа токсини, които могат да умъртвят 60 души.

Азиатската кобра

Азиатската кобра е изключително опасна и отровна змия. Най-често местоположението й варира от централната до източната част на Азия.

кобра
netinfo

Комар

Комарът, това малко същество, е най-смъртоносното  животно на света.

Среща се на всички континенти, освен Антарктида. Обитава най-често застояли води и блата. Те пренасят маларийния плазмодий, който причинява малария. Болестта отнема живота на 2 милиона души всяка година.