Най-шокиращите неща, които са виждали таксиджиите
Най-шокиращите неща, които са виждали таксиджиите / ThinkStock/Getty Images

Шофьорите на таксита са виждали всичко - от секс сцени на задната седалка до забравени ченета и дори бебета, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на проучване, направено във Великобритания по поръчка на insureTaxi сред 1000 представители на професията.

Допитването показва, че 23 процента от шофьорите на таксита са били неволни свидетели на разгорещяването на пътниците на задната седалка. Една четвърт са виждали превозвани от тях хора да взимат наркотици. Един на всеки десет таксиджии е возил човек, носещ оръжие.

Близо половината от участвалите в допитването шофьори на таксита споделят, че им се е налагало да звънят в полицията, за да докладват за престъпление.

Проучването разкрива и най-шокиращите неща, които таксиджиите са намирали в автомобилите си след дълга смяна - от ярета в клетки и умрели котки до секс играчки, изкуствени крака, използвано бельо, санитарни материали, ченета и дори бебе.

"Повечето хора смятат, че работата на шофьорите на таксита е лека - те просто взимат даден човек от едно място и го закарват на друго. Истината е, че обществото няма реална представа с какво се сблъскват те във всекидневието си. Някои ситуации са смешни, но други могат да бъдат опасни", казва Тим Крайтън, маркетингов директор на insureTaxi.

Източник: БТА