/ iStock/Getty Images
Тъжната котка Моник отчаяно търси дом, след като персоналът на приют в Батърси, Великобритания, е организирал парти за рождения й ден на тема "Осинови ме" и никой не се е отзовал, пише в. "Дейли стар".

Самотната писана е на път да навърши две годинки, когато персоналът на приюта "Катъри" решава да организира парти за рождения й ден с надеждата да й намери осиновители.



Късметът обаче не се усмихва на Моник и търсенето на любящи стопани за нея продължава. Фактът, че рожденият й ден е бил на празника Свети Валентин прави историята й още по-тъжна.

"Винаги е болезнено да виждаме как някоя от нашите котки бива пренебрегвана отново и отново, особено ако е млада и има какво да даде на потенциалните си осиновители. Моник е с благ нрав, разбира се отлично с хора и няма нищо против да бъде почесвана под брадичката. Рожденият й ден и празникът Свети Валентин отминаха, но все още не е късно Моник да получи мечтания подарък - любящ нов дом", разказва Криси Гриндрод, ръководител на екип от "Катъри".



Тъжната писана пребивава в приюта от 115 дни - пет пъти по-дълго от останалите котки.

От приюта допускат, че причината за необичайно дългото пребиваване на Моник в приюта е, че тя страда от котешки имунодефицитен вирус (FIV). Въпреки че писаната вероятно ще живее дълго и в добро здраве, стопаните й ще трябва да положат малко повече грижи - например да обезопасят двора на къщата си. Така Моник ще може да излиза на чист въздух, без да има контакт с други котки, на които евентуално може да предаде вируса причинител на котешки СПИН.

"Моник е чудесна котка, която заслужава любящи стопани, готови да положат малко повече усилия заради нея, защото си струва", допълва Криси Гриндрод в призива към потенциални осиновители.
БТА