Много влюбени двойки са в трескава подготовка за най-романтичния празник Свети Валентин. Той се празнува всяка година на 14 февруари, макар че не е официален празник.
Денят на влюбените е започнал като литургичен празник, на който се почита светец на име Валентин. През 18 в. в Англия празникът придобива и романтичния си облик, ден в който влюбените двойки, изразяват чувствата си чрез цветя, сладки, картички и др.
Най-мощните афродизиаци за менюто ви на Свети Валентин
Символите на Св. Валентин са сърцето, гълъбите и фигурки на крилатия Купидон.
Основна част от романтика на празника е и вкусната храна. foodpanda, подбра пет романтичните храни, с които може да зарадвате вашата половинка:
Шоколад
Със сигурност, във вашето валентинско меню, трябва да присъстват шоколадови изделия - чист шоколад под формата на сърце, шоколадови мъфини, бисквитки или кейк. Все пак шоколадът е един от основните афродизиаци.
Колко нестандартна може да бъде шоколадовата валентинка? ВИЖТЕ!
Палачинки
Може да изненадате любимия си още на закуска с вкусни малки палачинки, поднесени със сметана и замразени горски плодове. Оформете ги под формата на сърце.
Хайвер
Хайверът е вкусен деликатес, който би се вписал чудесно на вашата романтична трапеза. Направете малки хапки от хляб със семена и ги намажете с черен хайвер. Може да поднесете и кошнички от белтък, пълнени с червен хайвер.
Омар и морски деликатеси
Ако искате да изненадате своя любим/а може да подготвите обилно средиземноморско меню. Цял омар, поднесен с лимони и други морски деликатеси като скариди, миди, октопод и др.
Месо
Ако предпочитате месо, то най-добре да бъде червено. Телешкото е добър избор. Ако искате да приготвите нещо по-специално, заложете на гъши дроб, поднесен върху канапе от ябълка или ананас.