/ iStock/Getty Images
Склонни сме да смятаме, че най-добрите филми на годината изразяват нещо за духа на своето време. Но какво да кажем за най-лошите филми? Често ги смятаме за просто неуспешни, пише Variety.

1. "Призраци"

"Призраци" с Ана де Армас в ролята на главорез на ЦРУ и Крис Евънс в ролята на симпатичния фермер, който я преследва до Лондон, е изтощително произведение на фалшиво забавление на стероиди.

2. "Твоето място или моето"

В ужасната романтична комедия на Алин Брош Маккена, Аштън Къчър и Рийз Уидърспун играят платонични най-добри приятели - той е нюйоркска бизнес акула, а тя - самотна майка от Лос Анджелис, които си разменят апартаменти за една седмица. Той става "сурогатен" баща на нейното интровертно 13-годишно дете, а тя научава всичките му тайни, като например това, че е написал роман.

3. "Magic Mike: Последният танц"

В "Последният танц на Магическия Майк", последното заглавие от мъжко-бурлеската трилогия на Стивън Содърбърг, той се превърна в пълен мекушавец, използвайки стриптийзьорските си движения, за да накара да се влюби съпругата на самотен магнат (Салма Хайек), а след това прави изцяло мъжко ревю, за да спаси стар лондонски театър.

4. "Каменно сърце"

Гал Гадот играе измамен контраагент на МИ6, който трябва да спаси света в безрадостна, мътна на вид диверсия, която е толкова объркана, колкото и се стреми да бъде, в немалка степен защото е изградена върху MacGuffins (обект, устройство или събитие, което е необходимо за сюжета и мотивацията на героите, но незначително само по себе си), за които никой не може да се преструва, че му пука.

5. "Мечо Пух: Кръв и мед"

Този мрачен филм за убийства, връща зрителите в гората 100 Acre Woods, където занемарените играчки Пух и Прасчо оскверняват колиба, пълна с млади жени с мъртво месо. Дали трябва да възприемаме убийците като въображаемите приятели на А.А. Милн, които са се разминали с тях, или като лоши актьори с гумени маски от нестандартни марки? Така или иначе, тази трикова игра за пари отприщва ужасяващ прецедент: режисьорът Рис Фрейк Уотърфийлд показа какво безпардонни долнопробници могат да стоварят върху любими търговски марки. Тъй като авторското право на Мики Маус,
Бъгс Бъни, Супермен и други ще изтече през 2024 г., очаквайте да се появят още груби злоупотреби с любими герои.

6. "Светкавицата"

По-млад от останалите членове на семейството на DC, Флаш може да бъде забавен герой, който "задминава" колегите си от Лигата на справедливостта, но по отношение на смеха и отношението. Като централен образ на свой собствен филм обаче, героят се оказва предимно изтощителен, особено когато добавиш и обсесивно-компулсивното разстройство: да се връща назад във времето, за да променя миналото. С досаден сюжет с безкраен цикъл и ужасни визуални ефекти, режисьорът Анди Мушиети затваря незрелия герой в пространствено-времеви балон, за да може DC да се включи във вече изчерпаната мания по мултивселената.
БГНЕС