Най-привлекателният и секси акцент в света
Най-привлекателният и секси акцент в света / Thinkstock/Getty Images

Британският акцент е най-привлекателният и секси в света, показват резултатите от ново проучване, цитирано от в. "Индипендънт". В изследването са участвали 11 000 души от 24 града, сред които Париж, Ню Йорк, Кабул, Богота и Сидни.

За британския акцент са гласували над една четвърт от анкетираните, което му е отредило първото място в изследването The Time Out Global Dating Survey.

На второ място е поставен американският акцент, а на трето - ирландският. Четвърти е австралийският, а пети е френският. Тази пета позиция на френския език е изненадваща, тъй като навремето той бе смятан за "езика на любовта".

От анкетата става ясно още, че най-романтичният или най-подходящият град за любовни срещи е Париж. Столицата на Франция е изпреварила конкуренти като Мелбърн, Куала Лумпур, Пекин, Чикаго и Лондон.

58% от анкетираните споделят, че преди среща проверяват своя потенциален партньор в социалните мрежи. Повече от половината се целуват на първа среща, а всеки десети смята, че сексът на първа среща е нещо приемливо. Средно влюбените почват да правят секс след 3,5 срещи, а да се определят като двойка - след деветата.

Около 31% от необвързаните жители на Сидни са горди,че си нямат партньор, докато 45% от жителите на Ню Йорк са тъжни от този факт.

Източник: БТА