За истинските фенове на пикантната храна лютият сос е незаменима подправка. Той се използва като добавка към салати, месо или в приготвянето на традиционни специалитети.
Пикантните сосове са разпространени по-целия свят, като най-често се консумират в индийската и ориенталската кухня.
Да не забравяме, че лютите храни засилват метаболизма и спомагат за топенето на мазнини, което е още една причина за използването на пикантни сосове.
За тези, които попадат в групата на феновете на пикантната храна, foodpanda подбра най-лютите сосове в света:
Срирача, произведен в Лос Анджелис през 1980 година, Съдържа много чили, чесън и червен пипер
Странният случай с храната в самолета
Чолула, произведен през 1989 година в град Халиско. Съдържа 20 вида подправки, сред които чушки, сол, оцет и други
Криста, произведен в Луизиана, през 1923 година. Няма местен жител, който да не слага този страшно лют сос в почти всяко ястие, салата или бургер
РедХот Франк, произведен през 1920 година в Мисури. Има вкус на пържени крилца, соев сос и чили
Най-интересните подправки и добавки по света
Табаско - 1968 година, Луизиана, САЩ. Това е един от най-популярните сосове в света
Валентина Салса Пиканте - 1923 година, Мексико. Това е перфектната комбинация между чушки, сол, оцет, подправки