Същестуват животни, които са перфектните убийци. Повечето не са големи по размер, но дори капка от тяхната отрова убива. Малко хора могат да си представят, че срещата с медузите  освен неприятна може да бъде и смъртоносна. Но медузата морска оса има отрова, способна да убие 60 души наведнъж.

Вижте най-отровните животни в света

Смъртоносен ловуващ скорпион

Има над 1200 вида скорпиони, но най-опасният техен събрат е смъртоносният ловуващ скорпион. Докато ухапването на другите представители на семейство скорпиони води до подуване и болки, то това на смъртоносния им събрат води до кома, парализа и смърт. Видът е разпространен в Северна Америка и Близкия изток.

5 отровни животни, които могат да ни спасят живота (ВИДЕО)

Каменната риба

Убождане на някои от бодилите на каменната риба може да доведе до ампутация на крайник или смърт. Жертвите ѝ описват болката като най-страшното нещо, което човек би могъл да изпита. Най-страшното е, че окраската ѝ почти напълно я слива с морската флора. Каменната риба се среща в Тихия и Индийския океан.

Заблуди и истини за най-опасните животни (СНИМКИ)

Мраморен конусовиден морски охлюв

Мраморният конусовиден морски охлюв избива 20 души с една капка от отровата си. Противоотрова няма. Докосне ли те, отровата му води до парализиране на мускулите, нарушаване на зрението и постепенно спиране на дишането. Симптомите на агонията могат да започнат веднага, но да продължат няколко дни.

Синьопръстенен октопод

Синьопръстенният октопод се среща в Тихия океан, между Япония и Австралия. Въпреки че е голям, колкото топка за голф, той може за минути да убие 26 човека. Невротоксините му причиняват гадене, парализа и смърт.

Медуза морска оса

Ужилването на морската оса е толкова болезнено, че жертвата изпада в шок и или се дави, или умира от спиране на сърцето. Рядко има оцелели, като имащите късмет изпитват болки месеци след това. В прозрачното тяло на това същество има отрова, способна да убие 60 души наведнъж.