Най-опасните места за правене на секс
Най-опасните места за правене на секс / Thinkstock/Getty Images

Един на всеки трима души получава травми по време на секс, показва ново изследване. Заради отделянето на хормона на щастието ендорфин по време на секс партньорите разбират за травмите си най-често на следващия ден, пише в. "Дейли Мейл".

"По време на секс нивото на ендорфин рязко се повишава. Този хормон е природният еквивалент на морфина. Ако сте в странна поза по време на секс, може да не усещате неудобството именно заради ендорфините в организма ви, които заглушават чувството за болка", казва д-р Кевин Жардин, който е фитнес експерт.

В резултат на странните и неудобни пози често се появяват травми в ставите или мускулите, наред с претривания от килима и синините, пише БГНЕС.

Новите проучвания показват, че освен партньорите, помещението също може да пострада от бурния секс. Счупените чаши и столове, разместените мебели, не на последно място и счупеното легло, са едни от най-често срещаните последици у дома.

Четирима от всеки 10 човека са чупили нещо у дома в изблик на страст, а средната сума на щетите, които един човек нанася, е около 155 паунда. На 5% от анкетираните се е налагало да си взимат почивен ден от работа след появата на секс травма.

А ето ги и най-опасните места за правене на секс: на дивана, на стълбите, в колата, под душа, на стол, върху кухненската маса, в градината и в тоалетната. У дома най-често се чупи рамката на леглото, чаши, рамки за картини, столове, скринове и шкафове, врати и прозорци.